Szabó Attila

1968. július 31-én születtem Hatvanban. Általános és középiskolai tanulmányaimat Gödöllőn végeztem. Hat évesen kezdtem hegedűlni a helyi zeneiskolában és 13 voltam, amikor magamtól elkezdtem gitározni. Ez a két hangszer jelenleg is a két fő zenei irányvonalat jelenti életemben.

1991-ben történelem-ének-zene szakos tanári diplomát szereztem az egri Eszterházy Károly Főiskolán. Főiskolai tanulmányaim során ismerkedtem meg az autentikus magyar népzenével, amely annyira megtetszett, hogy azonnal elkezdtem tanulni “magyarul hegedülni”. 1996-ban Ének-zene – Népzene szakos diplomát szereztem Nyíregyházán, majd 2005-ben a Debreceni Egyetem Néprajz szakát végeztem el. 18 évig tanítottam általános iskolában, középiskolában illetve zeneiskolában. A tanári pályát a Csík zenekar-beli nagyon megnövekedett elfoglaltságaim miatt fejeztem be 2009-ben.

1988-tól 2002-ig az egri Gajdos Zenekarban játszottam. A Csík Zenekarhoz 1995-ban csatlakoztam, 2002 óta csak ebben a népzenei együttesben játszom.

Az autentikus népzene mellett szívesen művelek más műfajokat is. Jelenleg az általam alapított The Crazy Little Things zenekarral, rockabilly-rock and roll – jellegű zenét játszunk. 2001-től rendszeres közreműködője voltam a 2010-ben sajnálatosan feloszlott Kispál és a borz zenekarnak.