Ez a vonat ha elindult, hadd menjen…

Megjelenés éve: 2008

“A lemez címadó dalaként egy kalotaszegi népdal első sorait, illetve annak feldolgozását választottuk,” Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen…”. Többféle szempontból is találónak tartjuk ezt a címet. Az egyik az a tény, hogy legutóbbi lemezünk a ” Senki nem ért semmit.” című, amely nem csak autentikus magyar népzenét, hanem tradicionális blues muzsikát, József Attila Bolyongok című versét, no és meglepetésként alternatív rock muzsikát is magában foglal, sokak szerint egy új irányzatot hozott létre a magyar zenei életben. Ezt a szakma 2007 évben a MAHASZ Fonogram díjával jutalmazta, amely az év zenei albuma címet jelentette világzene kategóriában. A közönség elismerését mindenképpen bizonyítja, hogy 2007 novemberében ez a lemez Aranylemez lett. Ez a népzenei szakmában nagy elismerést jelent. 
Mivel az új lemezen is követni szándékozunk azt a hagyományt, hogy miközben megőrizzük a régi szép magyar népzenei értékeket, nyitunk a változó világunk felé is, hogy a népzene igazi szépségét azoknak is meg tudjuk mutatni, akiknek talán kevesebb alkalmuk van a vele való találkozásra. Ahogy az előző lemezünk sikere is igazolja, akkor ” Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen…”
Ez a képzeletbeli vonat nemcsak térben, de időben is elvisz minket olyan helyszínekre, ahová mi már nem juthatunk, de jó e
mlékeket idézhet fel és mellette kellemes szórakozást is, ígér.” – Csík zenekar

1., Az árgyélus kismadár…
2., Madárka, madárka…
3., Kalocsai katonadal, csárdás, friss és mars
4., Gyimesi héjsza szívből, bár egy kicsit gátlástalanul
5., Ez a vonat, ha elindult, hadd menjen…
6., Vas megyei népdal, régi lakodalmi csárdás Szombathelyről
7., Most múlik pontosan
8., Csillag vagy fecske
9., Bánat, bánat
10., Magyarpéterlaki asztali nóta, forduló és cigánycsárdás
11., Szórakoztató pásztordal mulatozáskor
12., Kiskunhalasi hallgató csárdás és friss
13., Ráadás (Közreműködik: Lovasi András – mp3 formátumban)