Csík Zenekar Koncert – Budapest

2018.02.16 20.00

Várkert Bazár Budapest - Ybl Miklós tér 2-6.

V4 KONCERTSOROZAT 11. – A CSÍK ZENEKAR ÉS A NOTHING BUT SWING TRIO (SK) A VÁRKERT BAZÁR NAGYTERMÉBEN //INGYENES!//

A Visegrádi Négyek 1991-es megalakulása a közös múltra, értékekre, érdekekre, valamint a kölcsönös bizalomra alapozva épült. Ennek szellemében a 2017-18-as magyar elnökséghez kapcsolódva folytatjuk a tagországok zenészeit felvonultató koncertsorozatot 2018. február 16-tól május 11-ig a Várkert Bazárban.

A Csík zenekar közismert Kossuth-díjas magyar népzenei együttes, 1988 óta a magyar népzenei élet egyik meghatározó szereplője. Munkásságuk során folyamatosan orientálódtak a világzene felé, számos nem népzenei formáció számait is feldolgozták. Több díjat is nyertek, fesztiválok rendszeres fellépői külföldön és belföldön.

A Nothing But Swing Trio Szlovákiában, Banská Bystricában alakult 1998-ban, és tagjai azóta is ugyanazok: Klaudius Kováč zongorán játszik, Róbert Ragan nagybőgőn, a dobok mögött pedig Peter Solárik diktálja az ütemet. Hazájuk jól ismert dzsesszzenészei, rendszeresen lépnek fel magyar, cseh, lengyel és osztrák előadókkal.

A belépés ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Várjuk jelentkezésüket a v4concerts@hungarofest.hu email-címen a koncertet megelőző csütörtökön 20.00 óráig.

Kérjük a tisztelt nézőközönséget, hogy legkésőbb 19:45-re szíveskedjenek a helyszínre érkezni.

További információk és programok: v4kozosen.hu