Összetartozás – Óévbúcsúztató koncert

A pandémiás időszak új megvilágításba helyezte életünket, az egyén és az őt körülvevő világ kapcsolatát. Napjaink emberének egy láthatatlan ellenséggel, száz évvel ezelőtt elődeinknek pedig a trianoni békeszerződés következményeivel kellett megküzdeniük, amelyek mindegyikére egyetlen válasz lehetséges: soha nem látott összefogásra van szükségünk!

E két látszólag különböző, mégis hasonló nehézségekkel sújtó időszakra reflektál a Csík Zenekar idei Óévbúcsúztató koncertjén, melyet 2021. december 28-án tartanak a Budapest Kongresszusi Központban.

A koncerten központi jelentőségű az összefogás, az összetartozás érzése, amelynek megfogalmazásában József Attila és Radnóti Miklós művei, Andrásfalvy Bertalan professzor útmutató gondolatai, a népzene, a 70-es évek táncház-kultúrája, valamint Cseh Tamás, Presser Gábor és az LGT muzsikái mind segítségül lesznek a koncerten.

Az óévbúcsúztató előadásra a Csík Zenekar vendégeiként köszönti majd: Bagossy Norbertet, Kacsó Hanga Borbálát, a Magyar Állami Népi Együttest, Őze Áront, Pál István „Szalonnát”, az Őze Lajos Színitanoda ifjú növendékeit, valamint Busai Borit a Fölszállott a páva c. televíziós vetélkedő nyertes gyermek szólistáját és párját, Farkas Regőt, akik közreműködésükkel színesítik tovább ezt az unalmasnak egyáltalán nem nevezhető zenei palettát.

Aki a határon, vagy akár tengeren túlról szeretné átélni az élményt, vagy csak szívesebben hallgatná otthoni környezetben a koncertet, most lehetősége van ONLINE közvetítésen keresztül megtenni azt, amelyre az online-csikzenekar.jegy.hu oldalon válthat jegyet, ahol az előadás felvétele 2022. január 3-ig megtekinthető!